Început de viață

Copilăria își trăgea sufletul pe acoperișul fierbinte al garajului de la marginea cimitirului orașului. Patru guri de diferite mărimi molfăiau la mere și corcodușe, „furate din curtea vecină”. Plescăitul, hârjoneala și râsetele lor nu deranjau pe nimeni. Unul dintre copii, se juca de-a v-ați ascunselea cu soarele printre crucile care se așterneau la picioarele lor. Tocmai îl pierduse. Se pitise în spatele unei pietre funerare, lăsând locul lunii să lumineze mormintele.
Un plânset de copil se auzi din cavoul aflat chiar lângă garajul pe care erau cocoțați. Inocența continuă să mănânce, aparent netulburată, doar piepturile încă tinere, începură să își mărească ritmul.
-Eu am auzit că dacă o mamă moare când are un copil în burtă, acesta mai trăiește o vreme. Poate el plânge.
-Eu cred că au greșit și l-au îngropat de viu.
-Eu vreau la mami! Hai să mergem acasă!
Plânsetul deveni din ce în ce mai supărător. Frunțile transpirate străjuiau ochii măriți de teama, care încolțea încet în fiecare trup firav. Mestecau în tăcere. Cel mai mic dintre ei, depunea un efort vizibil în a-și stăpâni lacrimile, dar nu găsi altă soluție decât să își mai bage două corcodușe în gură.
Un sunet familiar îi făcu pe toți să tresară. Cel mai mare, mușcase zgomotos dintr-un măr. Gurile știrbe, pline de fructe pe jumătate mestecate, se deschiseră la comandă. Îl priveau admirativ, dar și cu o spaimă neînțeleasă…
Fragment din cartea „Îmi amintesc„, care va apărea anul viitor și care face parte din proiectul-manifest „Să reînvățăm să citim”

Reclame

8 gânduri despre „Început de viață

 1. Superb. Plin de emotie si viata acest fragment ! Mult succes în continuare la scris “Cartea nescrisa” ! Eu trebue sa reînvat sa scriu, deoarece ‘manânc’ adeseori litere si cuvinte întregi ! 🙂
  O seara minunata si o saptamâna bogata, draga Mona !

  Apreciat de 1 persoană

  1. Mulțumesc din suflet! E un început 🙂
   E colaborare cu patru oameni talentați și vor fi două cărți, amândouă parte din proiectul-manifest Să reînvățăm să citim. Va fi practic aceeași temă abordată în stiluri diferite, toate proză scurtă (sau poezie, teatru, eseu, în funcție de preferințe).
   E un proiect foarte frumos și o ocazie pentru mine să-mi trăiesc pasiunea 😊😋😘

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s