Diverse

În această noapte totul e posibil

-Șșșș! Fă liniște! De ce vă foiți așa? O să ne audă!

-Cine, cine vorbește? Arată-te!

-Sunt eu Meeple. Ne-am mai cunoscut. Te-am văzut în categoria de jocuri de pe cutia.ro, așteptându-ți rândul să încânți lumea.

-Meeple? Din Carcassone? Mă auzi? Eu sunt Zircon, membru de trib în Stone Age. Ce se întâmplă în seara aceasta, oare? Am făcut un drum lung și sunt acoperit cu o hârtie, cum nu am mai fost nicicând. Mi-e cald! Aș ieși afară. Am foarte multă treabă de făcut!

-Da, și eu! Însă trebuie să avem răbdare. Sunt sigur că va veni cineva în curând și ne vom putea îndeplini misiunea. Până la urmă, cine ne-ar putea lăsa nefolosite? Suntem unele dintre cele mai cunoscute jocuri de societate!

-Categoric! Știi, pe mine mă îndrăgesc de la mic la mare. Pot avea de la doi până la patru jucători. Cu toții redescoperă viața din Epoca de piatră. Trebuie să învețe să adune lemne, să spele bucățile de aur la râu, să strângă resurse și să le folosească responsabil. Vor dezvolta sate și vor încerca să evolueze cât mai mult. O competiție pentru mâncare și supraviețuire, în care abilitățile de planificare se iau la întrecere cu norocul. Practic, progresul e în mâna lor.


-Și jucătorii mei mă îndrăgesc. Le ofer șansa să pășească în epoca cavalerilor medievali, în orașul Carcassone din sudul Franței. Noi, meepleși îi ajutăm să obțină puncte, putând avea rolul de tâlhar, de cavaler, de călugăr sau de țăran. Astfel, vor construi orașe și drumuri, vor munci pământul și vor fonda mănăstiri. Vor trebui să ia diverse decizii și de multe ori se vor afla în fața unor alegeri, care vor putea determina rezultatul final. De exemplu: „Merită să îmi extind orașul sau, mai bine, încerc să îmi pun în dificultate adversarul?” ori „Oare să îmi pun ultimul meeple în această zonă?”. Totul ține de iscusința celor care joacă.

-Fascinant! Și știu că și la tine pot fi între doi până la cinci jucători, cel mai mic putând avea opt ani chiar. Totuși, ce căutăm aici? Unde suntem, de fapt?

-Nu știu, Zircon! Și nu îl mai văd nici pe Axio. Era alături de noi în cutia.ro. Oare ce se întâmplă?

-Șșșș… vine cineva… cred că vom afla foarte curând toate răspunsurile.

*

Am închis ușa de la camera copiilor, lăsându-i să se plimbe liniștiți în lumea viselor. Soțul meu era în living rearanjând câte un glob pe brad, pe ici pe colo. Era Ajunul de Crăciun. Noaptea magică începea, iar noi trăiam fiecare moment cu tot sufletul nostru.

M-am apropiat de dulap și pentru câteva momente mi s-a părut că aud niște șoapte. Am zâmbit. Pusesem de cu seară acolo, două cutii de board games frumos împachetate. Îmi imaginam cât de fericiți vor fi copiii dimineață, când le vor vedea sub pom. Să petrecem timp împreună, mai ales jucându-ne cu toții, este ceva ce prețuim nespus.

Șoaptele au încetat în momentul când am deschis ușa dulapului. Pentru o clipă am crezut că ar fi venit din cele două cutii. M-a pufnit râsul. Însă, atmosfera caldă din jur mi-a adus aminte că în această noapte magică totul e posibil. Chiar să prindă viață jocurile. Le-am așezat cu grijă și apoi am luat cana cu vin fiert, înmânată de soțul meu. Totul era pregătit. Crăciunul nostru avea să fie perfect!

Acest articol a fost scris pentru proba Cutia.ro lansată de SuperBlog.

*Am ales numele de Zircon, în joacă. Zirconul fiind un mineral întâlnit des în Austria, țara de origine a creatorului jocului Stone Age, Bernd Brunnhofer.

Sponsor

4 gânduri despre „În această noapte totul e posibil

  1. Cand eram copil ma jucam cu frate meu acel vechi si arhicunoscut „Nu te supara, frate” 😀 Atat de mult ne jucam, ca noaptea visam pionii aia. 😀 😀
    Mai tarziu, cand fie-mea a primit de mos Craciun o casa de-aia pentru papusi, o iubea atat de mult incat o aseza langa ea, in pat 😀 Spunea ca, daca o lasa pe jos, racesc papusile 😀 😀
    Copilaria a fost si va ramane de-a pururi magica. Doar jocurile se mai schimba de-a lungul timpului 🙂

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s