Ale mele povestiri

Domnul Trop

Vă invit să faceți cunoștință cu domnul Trop! Un personaj care va poposi curând în casele copiilor, protejat de niște coperți frumoase. Un alt vis de-al meu în lucru. O altă bucurie a sufletului meu. Ce părere aveți?

Vă salut, copii frumoși! Da, bine! Și pe voi oameni mari, și pe voi!

Mă numesc domnul Trop. Sunt un spiriduș în devenire. Dar nu orice spiriduș. Cel mai cel din câți s-au văzut vreodată! Trebuie doar să îi conving pe Bătrânii de la Sfatul spiridușilor că merit să îmi iau diploma aia odată! Da, cred că știți despre ce vorbesc. Mai ales voi copilașii.

O grămadă, cât un pumn, de Bătrâni s-au pus într-o zi în jurul unei mese și au hotărât că nu oricine poate fi spiriduș. Pentru a fi, trebuie să citești o carte groasă și stufoasă despre cum gândesc oamenii. Auzi, comedie! Nu am cunoscut nici un om care să știe cum și de ce gândesc și cum o fac, dar Bătrânii de la Sfat cred că au descoperit ei secretul. Pfff…

Și nu e tot! O! Nu e deloc tot! După ce îți tocești degetele buchisind catastiful ăla afurisit, nu ai voie să îndeplinești decât trei dorințe. Doar trei! Și nici alea oricare!

Da, dragii mei nici nu vă puteți închipui câtă muncă se depune până primești diploma de spiriduș! Am să caut într-o zi în valiză, să vă arăt despre ce vorbesc. Port cu mine toate documentele. Păi, ce? Eu voi fi un spiriduș, pe cuvânt de Trop respectabil! Am încercat până acum de trei ori și oricât am căutat răspunsurile corecte sub pălărie, nu am reușit! Și doar de patru ori ai voie să încerci până împlinești 80 de ani!

Da! Vă vine să credeți? Cică după 80 de ani nu mai poți străbate lumea în lung și-n lat și te retragi la casa ta cu certificat de spiriduș pensionar sau ca simplu Om mare! Inacceptabil! Eu, domnul Trop, la cei 79 de ani ai mei, le voi arăta tuturor că spiridușii nu au vârstă. Că nu există reguli de gândire și dorințe interzise! Să nu mai îmi crească barba, dacă nu va fi așa!

Ce spuneți, dragi copii porniți cu mine în aventură? Mă veți ajuta să devin spiriduș? Da, bine! Și voi oameni mari, și voi! Pfff, auzi! Om mare! Ce comedie!

*domnul Trop a fost desenat tot de Dana, minunata Anaphielle

Domnul Trop was originally published on O Carte Nescrisa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s